Wat is Western Union?

U kunt in Nederland bij iedere GWK Travelex vestiging terecht om gemakkelijk wereldwijd contant geld te versturen en te ontvangen via een Western Union® money transfer. De ontvanger kan het geld contant bij Western Union agentschappen wereldwijd ophalen. Er is geen bankrekening of credit card nodig.

Voordelen van geld versturen met Western Union

  • Uw geld is beschikbaar binnen enkele minuten
  • De zekerheid van een internationaal bedrijf met meer dan 166 jaar ervaring
  • Wereldwijd geld versturen, dus ook binnen Nederland
  • Geld versturen vanaf 3,80 euro per transactie
  • Aantrekkelijke aanbiedingen door het Western Union Gold Card programma

Vraag een routebeschrijving op Neem vrijblijvend contact op

Wie gebruikt zoal de money transfer service van Western Union?

Een ieder die snel geld moet verzenden of ontvangen, van mensen die vrienden of familie in het buitenland willen onderhouden en van reizigers tot zakenmensen die snel een internationale betalingsopdracht willen verrichten. Een binnenlandse money transfer is ook mogelijk.

Wat zijn de transactiekosten van een Western Union money transfer?

De transactiekosten zijn afhankelijk van het land waar naar toe het geld wordt verzonden en de grootte van het te verzenden bedrag. De medewerkers van GWK Travelex vestiging of servicepunt kunnen u hierover verder informeren.

Wat is een MTCN nummer?

Iedere Western Union money transfer wordt geregistreerd onder een uniek transactienummer; ook wel Money Transfer-controlenummer (MTCN) genoemd.

Zijn er beperkingen aan het gebruik van de money transfer service van Western Union?

De Money Transfer-service van Western Union mag niet worden gebruikt voor directe of indirecte financiering van illegaal gokken op internet of voor enige andere illegale activiteit, inclusief, maar niet beperkt tot, het witwassen van geld, het ondersteunen van terroristische activiteiten, frauduleuze verkopen, bedelen of diefstal.

Biedt Western Union een zekerheidsstelling of enige vorm van bescherming?

Western Union biedt geen zekerheidsstelling en heeft geen enkele beleidslijn die gericht is op ‘aankoopbescherming’. Western Union is gespecialiseerd in het overmaken van geld van een verzender naar een ontvanger. We adviseren onze klanten geen geld over te maken aan partijen die ze niet kennen. Het is de verantwoordelijkheid van de zender om te weten naar wie het geld wordt overgemaakt. Wanneer een ontvanger zich identificeert met een geldig legitimatiebewijs wordt tot uitbetaling overgegaan.

Wat heb ik nodig om geld te verzenden en ontvangen?

Klanten die geld in ontvangst komen nemen of willen versturen moeten een geldig legitimatiebewijs te tonen en minimaal 18 jaar oud zijn. Voor elke money transfer is identificatie vereist. Voor het overmaken van geld via de Western Union Money Transfer-service vanuit een agentschap hebt u geen creditcard of bankrekening nodig.

Hoe verstuur ik geld via Western Union bij GWK Travelex?

1) Ga naar een GWK Travelex vestiging of servicepunt bij u in de buurt
2) Vertel de baliemedewerker dat u geld wilt overmaken met Western Union® money transfer, overhandig uw geldige legitimatiebewijs en alle benodigde informatie voor de transactie: uw naam, uw volledige adres, de naam van de ontvanger en het te verzenden bedrag.
3) U ontvangt een verzendformulier met alle gegevens van uw transactie.
4) Nadat u het formulier heeft gecontroleerd en getekend, geeft u het samen met het te verzenden bedrag en de kosten terug aan de baliemedewerker.
5) U ontvangt een ontvangstbewijs met een Money Transfer Controlenummer (MTCN), inclusief de algemene voorwaarden.
6) Informeer de ontvanger over de benodigde informatie om het geld op te halen. Geef aan de ontvanger het MTCN nummer en het te ontvangen bedrag door. Het geld is binnen enkele minuten* beschikbaar.
* Het geld is over het algemeen binnen enkele minuten beschikbaar voor uitbetaling. Dit is afhankelijk van de algemene voorwaarden, waaronder de openingstijden van de lokale agenten en de verschillende tijdszones.

Hoe worden money transfer uitbetaald aan individuele ontvangers?

In de meeste gevallen worden overboekingen in contanten uitbetaald. Sommige overboekingen echter, afhankelijk van het verzonden bedrag en de locatie, worden uitbetaald met een cheque of gedeeltelijk in contanten en gedeeltelijk als cheque. Mogelijk zijn andere restricties van toepassing.

Hoe haal ik een money transfer op?

1) Ga naar een GWK Travelex vestiging of servicepunt bij u in de buurt
2) Informeer de baliemedewerker vanuit welk land het geld is verzonden, de naam van de verzender, het verstuurde bedrag, het MTCN nummer en aanvullende informatie gevraagd door de baliemedewerker*.
3) Geef uw geldige legitimatiebewijs aan de baliemedewerker.
4) Na ondertekening van een ontvangstbewijs, ontvangt u uw geld en een ontvangstbewijs.
* Afhankelijk van het land waar het geld wordt ontvangen. Er kunnen uitzonderingen zijn als gevolg van lokale wet -en regelgeving. Vraag dit na bij de baliemedewerker.

Hoe kan ik een transactiegeschiedenis opvragen?

U kunt een verzoek voor een overzicht van gedane Western Union transacties indienen door een brief, door u ondertekend, op te stellen waarin u aangeeft dat u een transactieoverzicht wil ontvangen. U dient in de brief duidelijk de namen van de verzender en de ontvanger van het geld te vermelden, aan te geven bij welke vestiging u het transactieoverzicht komt afhalen en voor welke periode het transactieoverzicht van toepassing is. Bovendien dient u een kopie van uw legitimatiebewijs bij de brief te voegen.

Vervolgens kunt u de brief en het kopie van het legitimatiebewijs naar het onderstaande adres te sturen:

GWK Travelex N.V.
T.a.v. WU CSC
Wisselwerking 2-6
1112 XK DIEMEN

Het is ook mogelijk dat u de brief en de kopie van het legitimatiewijs bij de balie van onze vestigingen inlevert.

Als het door u gewenste transactieoverzicht door ons opgesteld is zal er een brief naar u verzonden worden, waarin wordt gemeld dat u tegen betaling van € 4,- het transactieoverzicht kan afhalen bij de vestiging die u in uw brief vermeld heeft