De eerste stap naar gezonder roken met de Marlboro iQos

De afgelopen maanden heeft sigaretten fabrikant Philip Morris gewerkt aan een nieuwe variant op het huidige roken met resultaat de Marlboro iQos. Maar wat zijn de verschillen met de huidige e-sigaretten, de Bookwill en de Justfog, die de Lesseps verkoopt en is het echt gezonder?

Marlboro iQos heatstick

Van verbranden naar verhitten met de Marlboro iQos

Sinds het begin van de consumptie van tabaksproducten worden deze op verschillende manieren verbrand. Echter zitten er aan het verbranden van tabaksproducten veel nadelen; er komt koolstofmonoxide en teer vrij bij de verbranding die geïnhaleerd worden. Deze twee nadelen zijn slecht voor de gezondheid.

Tot de introductie van de e-sigaret war hier nooit een goed alternatief voor. De e-sigaret verdampt de vloeistof, de e-liquid, dit waar de traditionele sigaret de tabak zal verbranden. Bij het verdampen komt er geen koolstofmonoxide en teer vrij. In de geïnhaleerde damp van de e-sigaret bevat wel nicotine, hierdoor kan een roker eenvoudig overstappen.

De Marlboro iQos gaat nog een stap verder. Het nieuwe product van Marlboro verbrand de tabak niet, maar verhit deze. De tabak wordt door de iQos verwarmd tot 300 graden. Dit waar een traditionele sigaret, door de vlam, tot wel 900 graden kan worden verhit. Met deze vernieuwende technologie wordt de iQos van Marlboro ook wel de heatstick genoemd.

Minder schadelijke stoffen?

Het antwoord is ja, zowel de e-sigaret als de Marlboro iQos van Philip Morris bevatten minder schadelijke stoffen dan de traditionele sigaret. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat een e-sigaret 97,5% minder schadelijke stoffen bevat dan normaal roken. Van de iQos wordt beweerd dat deze 90% minder schadelijke stoffen bevat terwijl je eigenlijk het echte tabak rookt. Echter is dit nog niet bewezen in een onderzoek.

Wat is het smaakverschil tussen de iQos en de e-sigaret?

Het smaakverschil tussen de iQos en de e-sigaret is als volgt te beschrijven.

De Marlboro iQos

Bij de Marlboro iQos is het enkel mogelijk om tabak te gebruiken die geschikt is voor het apparaat. De iQos maakt gebruik van een klein geperst filtersigaret die in het apparaat geplaatst wordt en is eenmalig te gebruiken. De gebruiker heeft zelf geen mogelijkheid om de smaak aan te passen naar wens. Momenteel wordt filtersigaret enkel geproduceerd door Marlboro, Philip Morris, en is deze leverbaar is de volgende smaken: AMBER Label – Normaal, YELLOW Label – Lichter, TURQUOISE Label – Menthol. Deze techniek is te vergelijken met normaal roken.

De e-sigaret

Bij de e-sigaret is de smaak naar persoonlijke wens aan te passen. Zo is het onderandere mogelijk om te kiezen uit verschillende merken e-liquids zoals Millers en Bookwill en een ruim assortiment smaken varierent van tabak-, sigaar-, fruit-, menthol- en mint smaken.

Wat zijn kosten van de Marlboro iQos?

De Marlboro iQos Kit kost 70 euro in aanschaf. De iQos Kit bevat alles wat je nodig hebt om IQOS te gebruiken:

  • De IQOS Houder
  • De IQOS Lader
  • Het IQOS Schoonmaakborstel
  • Het IQOS Schoonmaakstaafjes
  • De USB-kabel
  • De IQOS AC Power Adapter

U krijgt één jaar garantie op het product vanuit Philip Morris, het product wordt gratis in de winkel geregistreerd en gedemonstreerd.

Wil je meer informatie of hem direct aanschaffen? Vraag dan een route beschrijving op

De voorspelling van de iQos in de toekomt

Marlboro iQos Winkel Amsterdam

De voorstellingen voor de Marlboro iQos zien er groots uit. Zo heeft Philip Morris in de Wolvenstraat in Amsterdam een speciale winkel geopend voor de verkoop de Marlboro iQos.